Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Tematické cvičení - VYPROŠŤOVÁNÍ

V neděli 2. května 2021 se členové naší jednotky zúčastnili tematického cvičení ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Součástí cvičení bylo především seznámení s nabídkou a možnostmi hydraulických vyprošťovacích zařízení. V základní sestavě tohoto vybavení patří především nůžky, rozpínací nástroj a přímočarý rozpěrný válec. Veškeré vybavení ve variantách s vyměnitelnými nabíjecími bateriemi nebo s hydraulickým příslušenstvím včetně vysokotlakých hadic a hydraulického agregátu.

Další zařízení, které využívají profesionální jednotky HZS nebo dobrovolné jednotky obcí, které jsou předurčeny k zásahům při dopravních nehodách, jsou např. přímočaré a rozbrušovací pily pro řezání karoserií a skel automobilů. Žádná jednotka se ovšem neobejde ani bez celé řady ručních nástrojů pro rychlý zásah a vyproštění zraněných osob a také ochranných pomůcek, jako jsou krycí plachty a štíty k zakrytí zaklíněné osoby uvnitř automobilu, ale také k zabezpečení ostrých částí karoserie pro bezpečnou práci ostatních složek integrovaného záchranného systému.

Štěpánu Hegerovi děkujeme za odbornou instruktáž a seznámení s technikou a také firmě Opametal s.r.o. za poskytnuté vozidlo k likvidaci.

 

Náhledy fotografií ze složky Tematické cvičení - VYPROŠŤOVÁNÍ

Statistiky

Online: 4
Celkem: 136062
Měsíc: 3459
Den: 188